تهران - ایرنا- روزنامه جوان روز سه شنبه در یادداشتی نوشت: جنگی که بنا بود ظرف حداکثر دو هفته، اهداف اعلام شده را محقق سازد اکنون در شرایطی که هیچ افق روشنی برای پایان آن دیده نمی شود وارد ششمین ماه خود شده و به نیمه سال نزدیک می شود.
این یادداشت به قلم احمد کاظم زاده در ادامه می افزاید: عربستان که به امید بازگرداندن دولت مستعفی و فراری عبدربه منصور به صنعا و وادار کردن کمیته های انقلابی به رهبری انصار الله به پذیرش طرح تقسیم یمن به شش ایالت، جنگ را بر یمن تحمیل کرد، اکنون نه تنها به هیچ یک از اهداف خود نرسیده بلکه سه استان تحت الحمایه عسیر، نجران و عسیر را نیز از دست رفته می بیند.
همچنین ورود بی محابای عربستان آن را در باتلاقی گرفتار کرده که با توجه به تولید نفرت دردل میلیون ها یمنی هیچ افق روشنی برای برون رفت از آن دیده نمی شود. عربستان از شیوه هایی در جنگ یمن استفاده می کند که مطابق اصول و قوانین حقوق بین الملل مصداق بارزجنایات جنگی به شمار می رود و امکان پیگرد آن درمحاکم بین المللی وجود دارد و بی تردید یمنی ها بعد از پایان جنگ این مسئله را در دستور کار خود قرارخواهند داد، حتی اگرچنین محکمه ای به علت لابی گری عربستان و اجرای سیاست دسته چکی از سوی این کشور برگزار نشود از هم اکنون می توان گفت که عربستان در برابر وجدان بشری محکوم است و هیچ انسان آزاده و حق جویی را نمی توان یافت که جنایات بی حد و حصر عربستان را در یمن ببیند و در برابر آن ساکت بماند.
بر این اساس، یکی از دلایل سکوت حاکم برافکارعمومی بین المللی ومجامع جهانی و منطقه ای این است که عربستان با استفاده از دلارهای نفتی سکوت خیلی از رسانه ها، سازمان ها، دولت ها و حتی برخی از مقامات را خریده است اما نکته دراین است که با توجه به فرسایشی شدن جنگ از یکسو و سیرنزولی بهای نفت و روند رو به کاهش ذخایر ارزی عربستان امکان استفاده از این سلاح برای همیشه ممکن نیست.
ازطرف دیگر پس لرزه های جنگ یمن بیش از پیش درعربستان آشکار می شود و با توجه به پیشروی های روزافزون نیروهای انصار الله و ارتش یمن در استان های نجران، عسیر و جیزان امکان دارد شکست های نظامی عربستان دراین مناطق شیرازه نیروهای نظامی این کشور را ازهم بگسلد. تقارن این وضعیت با ادامه جنگ قدرت در خاندان سعودی و کاهش توان دولت برای پاسخ به مطالبات اقتصادی مردمی می تواند آسیب پذیری های نظام سعودی را بیشتر کند.
در این میان هرچند یمنی ها خسارات زیادی را متحمل شده اند و حملات گسترده عربستان این کشور را ویران و صدها میلیارد خسارت بر این کشوروارد کرده ضمن اینکه بیش از 20 میلیون سکنه این کشوررا با گرسنگی و قحطی مواجه کرده اما به لحاظ نظامی یمن برنده جنگ تا این لحظه بوده است زیراعربستان دراین جنگ همچنانکه در سیاست اعلامی خود نیزاعلام و ادعا می کند یک ائتلاف بین المللی و منطقه ای تشکیل داده و در عین حال میلیاردها دلار را هزینه کرده اما با این حال نتوانسته به هیچ یک از اهداف اعلامی خود جامه عمل بپوشاند.
این جنگ با تمام آثار و تلفات و خسارات هایش یمنی ها را متحد و همبستگی ملی میان آنها را تقویت کرده و همین امر سرمایه و پشتوانه محکمی را برای پیروزی نهایی در این جنگ و تحقق اهداف نیمه تمام انقلاب این کشور فراهم کرده است که در اصل تجاوزعربستان به یمن با هدف ایجاد انحراف در مسیر طبیعی این انقلاب صورت گرفت. بر این اساس در ارزیابی نهایی می توان از عربستان به عنوان بازنده و از یمن و مردم صبور این کشور به عنوان برنده جنگ تا این لحظه نام برد.